
Džiugi kulinarinė naujiena: mūsų deserto ir vyno derinys – tarp geriausiųjų Lietuvoje!
2017 m. lapkričio 20 d. Vilniuje, viešbutyje „Kempinski“, 8-ajame Desertų ir vyno derinių čempionate varžėsi 18-a profesionalių konditerių ir someljė komandų.
Čempionate SALA Plateliai Resort atstovavo restorano komanda (Rokas Jarašūnas, Dominykas Kupčinskas, restorano somelje Petras Jarašūnas), pristačiusi desertą „Gaivu, bet subtilu“, prie kurio pasiūlė „Chateau Barbier Sauternes AOC 2007“.
Komisijai pristatyto deserto natos: šaltalankiai ir peletrūnas, pušų spygliai ir moliūgas. Čia dera visi skoniai – saldumas, rūgštelė, pikantiškumas, lengvas pušų aromatas, traški ir sultinga tekstūros ir puikiai visą tai papildantis vynas.
Didžiuojamės savo restorano komanda, kurios pastangomis aplenkėme daug įtakingų Lietuvos restoranų. Mūsų profesionalų dėka SALA Plateliai Resort užėmė 5-ą vietą iš 18-os dalyvavusių komandų.
2017 m. Vyno ir desertų derinių čempionato vertinimo komisija:
– Čempionato sumanytojas, vyno ekspertas Arūnas Starkus
– Žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja, knygų autorė Beata Nicholson
– Verslininkas ir maisto gurmanas Saulius Pačekajus
– „Verslo žinių“ rubrikos „Laisvalaikis“ redaktorė Beatričė Laurinavičienė
– „Gero skonio“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė.
Kaip ir kasmet, derinius vertino ir tinklaraštininkų stalas.
„Gaivu, bet subtilu“ desertą mūsų svečiai galės ragauti visą žiemos sezoną, kurį siūlysime kaip derinį kartu su vyno „Chateau Barbier Sauternes AOC 2007“ taure.
Atgal į naujienas